Welkom!
Filters
Search

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je terwijl je slaapt en de vorm van je cornea tijdelijk verandert. Word wakker, doe je nachtlenzen uit en je hebt geen lenzen of bril meer nodig. Op basis van de aanmeting door je contactlensspecialist worden deze maatwerk lenzen speciaal voor jou geproduceerd. Een product van Nederlandse bodem, met de hoogste kwaliteit door de innovatieve productiemethodes en de toepassing van de nieuwste inzichten en materialen. Hierdoor heb je scherp zicht, de hele dag door! 

De nachtlens is een contactlens bestemd voor orthokeratologie, dit is het tijdelijk corrigeren van de afwijking in het zicht. Het is een contactlens die de cornea tijdens het slapen van vorm laat veranderen. Door deze gecontroleerde verandering wordt in ongeveer 10 nachten de gewenste sterkte gecorrigeerd. De nachtlens is alleen aan te meten door een contactlensspecialist die gebruik maakt van een goede corneatopograaf, een speciale scan voor het hoornvlies. Op basis van de corneagegevens, die digitaal worden aangeleverd worden de juiste nachtlenzen berekend.

Voordat u met nachtlenzen kunt gaan starten, is het bijwonen van een goede nachtlens instructie noodzakelijk. 

Het dragen van een bril of contactlenzen is overdag niet meer nodig. Een prima alternatief voor refractieve chirurgie. Een veilige methode. De procedure is volledig reversibel. Zeer snelle gewenning. Het zijn jaar lenzen en worden uitsluitend geleverd in een jaarsysteem. 

Nachtlenzen kunnen uitsluitend aangemeten worden bij: 

  • Een sferische brilrefractie van -0,75 D tot -4.00 D.
  • Een cilindrische refractie van maximaal -2,50 D . (afhankelijk van de verte correctie). .
  • Een multifocale correctie van maximaal +2,00 D

Technische gegevens:  De rechter lens is altijd rood en de linker lens altijd blauw van kleur.

De Nachtlenzen worden speciaal aangemeten en afgestemd op uw oog. Hierbij wordt er een speciale meettechniek gebruikt die ervoor zorgen dat u een beter comfort ervaart.

 Voor meer informatie kijk dan op www.contactlenzen.nl